Follow us:

Over ons

History Image

Wie zijn wij?

Het 'Islamitisch Informatiecentrum' is opgericht in 2010 voor en door Belgische moslims. De naam is met zorg uitgekozen en doelt het aanbieden van betrouwbare informatie over de Islam.

Dit willen wij doen door ons in de eerste plaats open te stellen voor iedereen die met vragen zit over de Islam. Alle geïnteresseerden worden van harte ontvangen. Interesse omwille van persoonlijke of algemene redenen, gelovig of niet, moslim of niet, bekeerling of niet; kortom we staan open voor iedereen ongeacht de cultuur, leeftijd, huidskleur en afkomst.

Wat is ons doel?

Wij helpen de gelovigen en de niet gelovigen met hun zoektocht naar het goddelijke gemis in het dagelijkse leven. Als bron gebruiken we de heilige Koran en de levenswijze van onze Profeet Mohammed (vzmh). Voor ons is het belangrijk dat de boodschap duidelijk, correct en eenduidig overgedragen wordt. Maar ook staan we in voor het toegankelijker maken van de informatie over de Islam. Daarnaast hechten we belang aan het motiveren, toegankelijk maken en bevorderen van het islamitisch leven in de maatschappij en in het dagelijkse leven.

Begeleiding

Begeleiden en helpen van mensen die geïnteresseerd zijn in de islam.

Boodschap

Proberen om mensen die niet direct geïnteresseerd zijn toch te informeren en hen ook de universele boodschap mee te delen.

Ondersteuning

De moslimidentiteit omarmen door juiste informatie aan te bieden en de nieuwe moslims te ondersteuenen.

Samenleving

Zorgen voor een transparante en positieve verstandhouding tussen moslims en de andere bevolkingsgroepen in onze sameneving.

Copyright © 2020, Ontwikkeld door ANIVIA en MINIMA